Dagens dråpliga

Idag har vi haft föreläsning om den nya diskrimineringslagen som trädde i kraft vid nyår och har slagit ihop en massa instanser till en enda diskrimineringsombudsman att gå till om man känner sig trakasserad eller liknande. Mycket bra tycker jag och alla andra, men det öppnar för diskussion då det är ett ämne väldigt nära i tiden.

Vi hade många frågor på föreläsningen och många var kloka och insiktsfulla, så som vad kan man som framtida mäklare göra för jämställdhet, vart gränserna går för trakasserier och om dessa lagar hunnit bli beprövade i rätten ännu. Men sen var där en fråga som låg under isen. Samma brutta som ville att en mäklare ”Skulle avläsa ansiktet om vem som skulle lyckas som mäklare”.

”Jag undrade bara, för jag tycker att det är orättvist att män och kvinnor ska ha skilda omklädningsrum…”

Orättvist mot vem? Föreläsaren visste inte riktigt vad hon skulle säga eller göra, men efter vissa fnittringar från oss övriga studenter förskte hon skämta bort det. Med resultat att hon undrade om man inte kunde ha gemensamma så det blev rättvist? (Återigen; Orättvist mot vem?)

Det hela avrundades med att vi skrattade gott och föreläsaren ansåg att de som tycker det är orättvist får söka sig till en likasinnad förening.

Lite bilder från den senaste tiden, jag kommer lämna in mobilen på service så for jag kan, så dessa blir de sista bilderna på ett tag. (som är nytagna iaf)

200902222325
(I want YOU to vote for me in the next election!)

                           

200902282340
(Vårtecken!)

200903012351
(Vad Totte hittar på när man är uttråkad på ett dop i en kyrka. Lysande!)

Annonser

~ av mimiamelie på mars 5, 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: