Kära Tellus-bor!

Jag vill idag knåpa ihop ett litet brev till Eder, om hur denna planeten fungerar enligt en ung småbarns mammas perspektiv (som jag då är förklädd till).

Människan är ett virus av Naturen, för länge sedan brukade man enbart det man behövde för att leva och överleva. Det tog man från Naturen, men utnyttjade så pass lite att Naturen inte hade problem att klara av detta och även själv ta nytta av.  Idag har det nått oerhörda proportioner så att människan förstör Tellus i sådan omfattning av människan själv har svårt att greppa det. Dom är medvetna om det, några gör gott och försöker återställa Naturen, men det lyckas föga.

Gentemot sig själva är Tellus-borna snälla, givmilda men även revir-tänkande. Om mot förmodan ett Han-djur skulle överskrida gränsen till ett annat Han-djurs revir uppstår omedelbart gruffel (såvidare inte en av dem har gett sitt tillstånd eller ”ligger bakom flötet” som tellus-bor skulle beskriva det) och Han-djuren drar ut till strid. Detta kan gälla såväl egendom, något dom kallar pengar eller ägodelar, eller tilloch med (som dom själva vill se det) deras Hon-djur. Striden utkämpas tills den andra parten blivit utskrattad eller utnyttjad och inte kan göra mer skada.

Hon-djuren är inte att förakta, dom kan vara – tvärtemot Han-djuren – slugare, visare och mer långsinta. Främst det senaste. Minnet är inte att förringa, ett bra minne skapar ofta komplikationer i relation till andra Hon-djur, något som djuret har hört på omvägar speglar ofta deras första intryck av ett andra djur. De har även lätt till hands med sk ”skitsnack”, dock finns det flertalet Hon-djur som inte sysslar med detta, främst de som växt upp i en kärleksfull miljö och aldrig behövt hävda sig gentemot andra och bevisa att de visst kan något.

Tellus-bor har lätt till känslor, de flesta agerar utifrån sina känslor istället för fakta och detta ger upphov till ytterligare konflikter och ett irrationellt beteende (Läs: Revir-markeringar emellan Han-djuren).

Människan vill gärna katalogisera saker och andra individer, uppstår det kaos är det lätt för individen att ta fram hela sitt känslo-register. Såväl ras, könsbeteckning, väder, andra djurarter på tellus, växtligheter, personligheter på tellus m.fl. m.fl. blir katalogiserat i fack.

Slutkommentar:
Tellus-bon är en rädd och osäker varelse som mår bäst i sin familjs eller artfränders sällskap där de kan bli betecknade som en hel varelse, då de slappnar av och ”släpper ner garden”. Var ödmjuk mot en annan varelse och du ska se att denna individen snabbt blir givmild och vänlig tillbaka.

MvH

mimiamelie aka eilemaimim

Annonser

~ av mimiamelie på september 30, 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: