Helomvändning

Vi börjar komma på benen allihopa här nu, självklart åkte även jonas på maginfluensan, men varade bara en dag och nu är han frisk igen. Som tur är (peppar peppar, ta i trä) har det inte gått en andra runda, riktigt så trevligt är det inte att ha magsjuka här. (vet dock om 12 timmar ca då det var 48 timmar sen jonas var sjuk sist) Men dock ändå, vid minsta lilla hostning från Totte väntar jag mig en kaskad-kräkning och står beredd med handdukar. (Kan säga att under helgen gick -alla- våra handdukar åt, vi har 15-20 st. Man kan inte säga åt en 1,5 åring att säga till innan han ska kräkas och sen kräka i spannen)

               


En slagen hjälte…
                      

Nu tampas vi bara med förkylning och Totte med sin ögoninfektion och förkylning. Vi var hos distriktsköterskan igår och fick antibiotika-droppar utskrivna, och redan nu ser jag en klar förbättring. Mindre gult gegg (förlåt) och svullnaden börjar lägga sig något. Han är lite krallig med maten med tanke på magsjuka några dagar bakåt och förkylning, men här mutas det friskt med allt han kan tänka sig som är snällt mot magen, som rån med tjockt lager med smör (slickar av smöret) eller leverpastej, kokt potatis med citron, och massvis med vatten (och nu börjar vi gå över till mjölk igen). Lite hålögd och ingen färg på kinderna, men det hoppas jag försvinner snart.
                       


Botten upp! (nyponsoppa é gott!)
                                      

På grund av högskoleprovet och magsjukan så har jag inte hunnit skriva om det ”nyaste” beslutet som vi tog efter begravningen förra veckan. När vi var påväg därifrån så blev vi lite undrande, vad vi egentligen väntade på med vårt bröllop. Varför vänta över ett år om vi kan göra det redan i sommar? Såklart kan det inte bli med samma magnitud som vi hade tänkt från början, men orginellt hade vi faktiskt tänkt oss med bara familjen. Och det går att genomföra redan i sommar, så vi bestämde oss för den 26 Juli 2008, vigsel är redan bokad och maten likaså. Tanken är att vi ska hålla en lite större fest en tid efteråt (hur den ska se ut vet vi inte ännu, men vi kommer dit så småningom) för vänner och bekanta och släkt, men själva bröllopsdagen vill vi bara fira med familjen, för det blir enklast och finast så. Dessutom hinner vi prata med alla om det blir bara familjen, som vi inte hade hunnit annars då vi hade 70 gäster på listan. (men om jag hade hunnit med att fixa ihop det bröllopet hade jag gjort det, men nu orkar jag inte) 
Lokalen kommer inte kosta något då vi kan ha det ute i kolonin och övernattning är fixad där ute, för enkelhetens skull. Maten kommer gå på mindre än 4000:- tillochmed så att vi kan fixa det.

Klänningen behöver ju då inte vara lika grandios som innan då vi kommer sitta och äta grillbuffé ute i kolle. Men jag har letat upp en minst lika fin klänning, hittade den på VoguePatterns, bilden nedan. Tanken på en enkel med ändå fin klänning med det lilla extra i form av tyllkjol under där kanten sticker ut tilltalar mig mycket. Sen att det blir en utmaning att sy den, är en helt annan femma. 😉
                


Mönstret till klänningen
                     


Att måla är kul i ca 5 min, sen är det
roligare att försöka måla sig själv…

 


En bild på Totte och mamma.
Min hand ser sjukt stor ut dock, så även matburken…
(han brukar inte få matburkar som är lika stora som hans huvud)
                                 

Puss på Er!
Må ni undslippa magsjukans långa fingrar!

Ps. Har idag varit rökfri i 2 veckor. Jippie! *glädjeskutt* Ds.


Annonser

~ av mimiamelie på april 8, 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: