Vart hän?

Sitter och tittar på resor på nätet. Det var ca 5 år sen jag reste någonstans sist (om man inte räknar skolresa till Berlin, weekend i falkenberg och tripper upp till ullared) som kan klassas som solsemester. Jonas har aldrig varit på solsemester och då tyckte jag att det minsann var dags! En renodlad charter med frukostbuffé och barnpool. Hela kittet. 😀 Lite sällskapsresan stuk på det.

Högt på listan ligger Grekland (Kreta eller Zakynthos) eller södra delarna av Spanien. Gran Canaria är säkert oxå trevligt, så även Kanarieöarna, Italien, Bulgarien, ja… Så länge man kan kalla det solsemester och där finns bekvämligheter.

Zakynthos har jag redan varit på, jag och min mor skulle tågluffa ner för en ca 7-8 år sen. Det tog iaf en 4-5 dygn att komma ner. En galen taxichaufför som skjutsade oss till en båt i ca 200km/h (kändes det som iaf!) som enligt han skulle avgå just då… (det skulle den -inte- enligt tidtabell). Sista minuten förvirring när vi började undra om vi tagit rätt båt överhuvudtaget… Men vi kom fram. Skönt va det, inte mkt att göra precis lagom. Lite bad och sol, (1 mil til stranden) middagar på mysiga tavernor (1 mil åt det andra hållet) och bara ta det lugnt… När vi väl skulle hem var det en märklig resa som pågick 1 vecka som jag fortfarande fruktar.
Vi blev ”strandsatta” i Rom över en natt pga tåg som inte gick som de skulle och fick betala hutlösa priser för 2 sovplatser i en sal med 15 andra personer, (då vi där emellan hamnade på ett tak i Rom hos några som inte pratade engelska) när vi väl morgonen efter hittade ett tåg och skulle byta i tyskland så visade det sig att vi skulle köpt biljetter på stationen medan stationen sa att vi skulle köpa biljett på tåget. Snäll konduktör som fixade fram biljetter så vi kom fram till köpenhamn. Lite lätt surrealistiskt känns det i efterhand. 😉 (eller vad säger du hulda?)

SÅ, summan av kardemumman… inget tågluffande, transfer till och från flygplatsen tack! (och även frukostbuffé!) inga tokiga personer som tar 300:- per säng i en stor sovsal… Nej tack!

Annonser

~ av mimiamelie på januari 11, 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: