Framsteg för alla

   Hmmm… Pga tekniska problem har inte min uppdatering kommit med här. 😦 Hade skrivit långt och ett inlägg som jag var nöjd med, men tydligen blev det aldrig sparat, inte ens automatsikt som det brukar bli. Jaja… Det är en sån dag idag känns det som.

   Det går bra i skolan, det har blivit mycket redan från början, både på Engelskan och Matten. Matten räds jag mest, trodde jag kom ihåg det mesta från A-kursen så det bara var en repetion på det. *hrm* Trodde jag. Har redan fastnat på vissa punkter, inklusive gånger tabellen! :O Hur kan man glömma en sån sak? Svar: Var inte jättehaj på den innan, men kunde den knagligt. Och sen har jag inte behövt repetera den på en sisådär 5-6 år, så det kanske faller sig naturligt? Iallafall, jag har endel uppgifter, men innan jag tar mig an det så får jag plugga in multiplikations-tabellen. Känner för att bli som Pippi, kunna säga ”äh, jag behöver inte multiflikations tabletten, jag ska inte bli vuxen!”.

   Det går fin-fint på dagis för totte, han klarar det med glans. Hur mild, snäll och trygg som helst, även fast ”hans” fröken skadade knät och sjukskrev sig redan hans första dag där själv… *hmmm* Dock har han redan fått en ‘dagis-skada’, han ska som sagt upp och klättra på allt, och hade halkat på en utav backarna och törnat med kinden & ögat först rakt ner i lådans hörn… Min lille boxare. *ler snett*

100_2526.jpg

   Han har varit gnälligare än gnälligast idag, (iaf med mig), och gissningsvis är det tand nr 2 på G, den är nog snart igenom. Inget har passat, han har klängt runder och när jag väl har han i famnen så klöser, bits och nyps han bara. Rätt jobbigt. För när man säger till han ”ajaj, inte göra så!” börjar han tok-grina och man känner sig sämst i världen… Visst att han är gnällig, men vill inte rucka på principerna som vi byggt upp, även fast han är gnällig. För då vet jag att vi är tillbaka på ruta ett igen. Men jag känner mig värst av alla, så det blir att jag ruckar på det lite ändån… Men så kommer jag på mig och tar ståndpunkt igen. Stackars pojke som har en sån velig mor…
   För att vinna lite plus poäng så gav jag han en ‘aktivitets-kossa’ idag, har sparat den till när han tröttnat-på-de-gamla-leksakerna / lite-smått-omöjlig-att-ha-och-göra-med-så-vi-distraherar-med-något-annat. (Den andra anledning är kanske inte världsbäst för honom, men alltid nåt när man väl står där.)

 

100_2534.jpg
Mycket att pilla med… prassel, spegel, tuta, skallra,  
snöre att smaka på, lappar att pilla på…

100_2538.jpg
Hög koncentrations-nivå!
(märk de rynkade ögonbrynen, typiskt mamma-drag)

100_2541.jpg
3 min senare… 
Kossan va inte rolig längre, så han övergick till att
dra av sig strumporna och leka med dom istället…

   Har fortfarande inte hört av tatueraren, och det har inte kommit för mig att sticka ner där, då både jag och Totte varit jätte trötta när vi väl kommit hem. Dåligt… Vill ha det gjort nu, och igår var det 2 veckor sen jag skulle varit där. Har inte ens sett hur han har ritat det. (Om han nu ens har börjat att rita det?)
   Vi var på bvc igår f.ö, och anledningen till att hans månads uppdateringar inte blivit gjorda är lathet och att jag inte vet var han har stått på skalan/vågen/måtten. Men ska försöka fixa det snart nock.
 

100_2511.jpg
En utav de sista sommardagarna i kolle.
Morbror (utanför bild) och Totte spelar fotboll.

 

100_2442.jpg
Sålänge finns det bara denna bilden på Totte i sin fina hjälm,
bild på mamma och totte som cyklar får vänta lite till.

   Om man skulle gå och plugga lite matte… Har ett rätt så smidigt schema, men fredagen är inte vidare smidig. Har matte mitt på dagen och sen inget mer. (borde eg inte klaga, det finns dom som har 1a lektion och sen hål-timme till sista lektionen klockan 14)

Lev Väl!

Annonser

~ av mimiamelie på augusti 30, 2007.

3 svar to “Framsteg för alla”

 1. Hej!
  Skönt att det går bra för Totte på dagis och för dig i skolan!
  Ha en trevlig helg!

 2. Vad söt han är Totte! Roligt att kika in i eran Blogg!

  Skrynklan / Anna

 3. Godingen Totte. Tack söta för de nya bilderna. Stora fina gossen! Tiden går snabbt, bebisarna börjar ju bli stora! 😉

  Fin han e i sin hjälm.
  Gillar han att cykla?

  Håller tummarna för att tandsprickningen ska släppa snart. Jobbigt för dom när det står & spänner utan att gå genom redigt!

  Många Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: